Hortulanustuinen tuinontwerp & advies

Wilde Weelde

Je kunt heel veel dingen in de tuin zelf doen maar soms zijn ze te complex, te specialistisch en heb je professionele ondersteuning nodig.

Vakgroep Wilde Weelde is een vakvereniging van bedrijven, verspreid door heel Nederland, die milieubewust werken aan een natuurrijke omgeving, vanuit een ecologische visie. Wij zijn hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers, adviseurs en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. Vakgroep Wilde Weelde is een netwerk. We zetten graag elkaars expertise in en verwijzen naar elkaar door. Vakgroep Wilde Weelde is in 1999 opgericht en vindt zijn oorsprong in de Stichting Oase waarin natuurtuinen en -parken zijn verenigd. Vanuit deze stichting kwam het initiatief om de kennis over natuurlijk en ecologisch tuinieren verder te verspreiden over Nederland. Dit leidde tot de oprichting van Vakgroep Wilde Weelde.

Uitgangspunten

Vakgroep Wilde Weelde hanteert een aantal uitgangspunten, onze basishouding, die gedeeld worden door de aangesloten bedrijven:

  • Bodem is de basis
  • Biodiversiteit
  • Gifvrij
  • Hergebruik
  • Duurzaam materiaal gebruik
  • Toekomstbestendig
  • Planten maken de tuin

Waar je ook woont, hoe groot je tuin ook is, op klei of zandgrond: een Wilde Weelde-bedrijf heeft alles in huis om je tuin om te toveren tot een paradijs voor planten, dieren en mensen. De natuur wijst de weg in ontwerp, aanleg en onderhoud.

Een Wilde Weelde-tuin voelt fijn aan door de juiste verhoudingen, stromende lijnen, natuurlijke materialen en de nadruk op veel levende elementen.

Een tuin vol bloemen, vlinders & bijen, vogels, egels en waterdieren.
Denk aan speelse stapelmuurtjes, natuurlijke vijver, stoere pergola natuurlijke tuinafscheiding van wilgentenen bijvoorbeeld of een takkenril en eigenzinnige plantenkeuzes. Een tuin waar in elk seizoen iets valt te ontdekken en te beleven.

Mooi meegenomen: een Wilde Weelde-tuin is van nature onderhoudsarm.

Kijk voor meer informatie op de site www.wildeweelde.nl

Neem ook een kijkje in de Wilde Weelde Wereld, de voorbeeldtuin die de Vakgroep heeft aangelegd in de tuinen van Appeltern. Een prachtig voorbeeld van natuurrijk tuinieren.