Hortulanustuinen tuinontwerp & advies

Tuinontwerp

Inventarisatie, vrijblijvend en kosteloos.

Voor een ontwerp kom ik altijd bij u thuis langs om alle mogelijkheden te laten zien met voorbeelden van tuinontwerpen en beplantingsplannen. Samen met u zet ik alle ideeën en de wensen op papier. Zo praten we dan bijvoorbeeld over het gebruik van de tuin, terrassen, vijvers, gazon, speelmogelijkheden voor de kinderen, de tuinafscheiding, zon en schaduw en huisdieren. Ook is belangrijk rekening te houden met hoe u de tuin wilt bijhouden. Deze inventarisatie is geheel vrijblijvend en kosteloos. Als ik een idee heb van alle wensen en de grote van de tuin kan ik u een prijs geven voor het tuinontwerp en/of beplantingsplan.

Beplanting

Een goed uitgedacht en eigentijds ontworpen tuin wordt een extra woonkamer van uw huis en biedt altijd een mooi uitzicht. Het beplantingsplan speelt daarbij een belangrijke rol. Een beplantingsplan is een uitwerking van het tuinontwerp met de specifieke planten, struiken en bomen. De juiste planten geven u het hele jaar kleur en variatie. s’ Zomers een zee van kleur en bladvormen en s’ winters een mooi beeld van wintergroene planten en heesters of juist kale vormen van planten, grassen heesters en bomen. Ik probeer altijd een tuinontwerp te maken dat bij u past en zoveel mogelijk aan uw wensen voldoet. Daarbij houd ik het budget natuurlijk ook in de gaten.

Hoe we werken

Als u een tuinontwerp en/of beplantingsplan wilt laten maken spreken we daar een vaste prijs voor af. Deze prijs hangt af van de grote van de tuin en uw wensen. Alleen een tuinontwerp of een beplantingsplan voor bijvoorbeeld een bestaande border is ook mogelijk. Het tuinontwerp maak ik met een 3Dtekenprogramma op de computer. Voor de vaste prijs van het tuinontwerp maak ik dan een eerste schets van het ontwerp dat nog aan alle kanten kan worden aangepast aan uw wensen. Als het definitieve tuinontwerp helemaal naar wens is maak ik het beplantingsplan en eventueel het verlichtingsplan, dit bespreken we opnieuw.