Hortulanustuinen tuinontwerp & advies

Even voorstellen

Graag wil ik me even voorstellen zodat u een beetje weet wie er bij u langs komt. Ik ben Cedric ’t Hart eigenaar van Hortulanus tuinontwerp en advies. Ik ben een groot tuinliefhebber en heb dus van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik heb mijn opleiding gedaan aan de tuinbouwschool in Frederiksoord. Na de tuinbouwschool ben ik gaan werken voor verschillende hoveniers en bij verschillende tuincentra. In 2005 ben ik voor me zelf begonnen met mijn tuinontwerp en Hoveniersbedrijf. Ik deed toen ook nog een deeltijd hbo opleiding voor tuin en landschapsinrichting naast het werken in de tuinen. Sinds 2023 werk ik niet meer als hovenier en heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen en 3D tekenen.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten. Ik zeil regelmatig met mijn boot door Friesland of op het IJsselmeer en de Wadden. Ook ga ik vaak de natuur in om te wandelen en nieuwe plekken te ontdekken. Soms even snel vogels kijken of foto’s maken bij de vogelhut in De Auken bij Steenwijk. Mooie luchten en bijzondere vogels, soms ver weg of dichtbij, je moet een beetje geluk hebben om het mooiste plaatje te maken.

Op vakantie ga ik graag naar Groot Brittannië om daar te kamperen in de heuvels en bergen van Wales, Engeland of Schotland. Ik vind het echt een fantastisch land om te wandelen en om tuinen te bekijken natuurlijk. In de beroemde Engelse tuinen zie ik vaak mooie combinaties van planten en vormen die ik weer kan gebruiken.