Hortulanustuinen tuinontwerp & advies

Even voorstellen

Cedric 't Hart

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Cedric ’t Hart eigenaar van Hortulanus tuinontwerp en advies. Ik ben ook degene die jouw tuin komt bekijken en een mooie, unieke tuin voor je kan ontwerpen. Ik werk vanuit huis en woon samen met mijn lieve hond in Steenwijk. Regelmatig zit ik in Wolvega bij mijn vriendin en haar kinderen en ontwerp dan verder op de laptop. 

Inspiratie

 Ik heb een grote collectie tuinboeken waar ik veel inspiratie uit haal en nog steeds ben ik altijd opzoek naar mooie nieuwe boeken. Ik bezoek natuurlijk ook veel tuinen en parken om te kijken hoe andere ontwerpers en tuinarchitecten het doen. In de natuur vind ik vaak mooie plantcombinaties of inspiratie voor een mooie waterloop of gewoon een vorm voor een tuinontwerp. 

profielfoto ik

In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten. Ik zeil regelmatig met mijn boot door Friesland of op het IJsselmeer en de Wadden. Ook ga ik vaak de natuur in om te wandelen met mijn hond en nieuwe plekken te ontdekken. Soms alleen even snel vogels kijken of foto’s maken bij de vogelhut in De Auken bij Steenwijk. Mooie luchten en bijzondere vogels, soms ver weg of dichtbij, je moet een beetje geluk hebben om het mooiste plaatje te maken.

National Trust – Powis Castle & Garden in Wales

Op vakantie ga ik graag naar Groot Brittannië om daar te kamperen in de heuvels en bergen van Wales, Engeland of Schotland. Ik vind het echt een fantastisch land om te wandelen en om tuinen te bekijken natuurlijk. In de beroemde Engelse tuinen zie ik vaak mooie combinaties van planten en vormen die ik weer kan gebruiken.

Botanische tuin Holehird Gardens in het Lake District. 

Trebah Garden in Cornwall.