Hortulanustuinen tuinontwerp & advies

Beplanting en beplantingsplan

Beplantingen

Een goed uitgedacht en eigentijds ontworpen tuin wordt een extra woonkamer van uw huis en biedt altijd een mooi uitzicht. Het beplantingsplan speelt daarbij een belangrijke rol. Een beplantingsplan is een uitwerking van het tuinontwerp met de specifieke planten, struiken en bomen. De juiste planten geven u het hele jaar kleur en variatie. s’ Zomers een zee van kleur en bladvormen en s’ winters een mooi beeld van wintergroene planten en heesters of juist kale vormen van planten, grassen heesters en bomen. 

 

Een beetje huiswerk

Natuurlijk is het belangrijk om te weten welke planten u mooi vindt. We verwerken graag planten die ook veel insekten trekken. Zo komt er meer leven in de tuin en het is natuurlijk fantastisch voor de biodiversiteit.
U hoeft natuurlijk niet alle namen al te kennen, het is ook handig om alvast wat foto’s te hebben van tuinen en beplantingen die u mooi vindt. 
Welke kleuren ziet u graag in de tuin terug komen of welke kleuren juist niet. Eigenlijk een beetje huiswerk dus voor ik een beplanting voor u kan ontwerpen. U zou zich natuurlijk ook kunnen laten verrassen.

Het beplantingsplan en plantenboekje

Het beplantingsplan bestaat uit een tekening, vaak een leeg gemaakt  tuinontwerp waarop met nummers en letters de varschillende vakken zijn aangegeven. U krijgt er een lijst bij van alle planten, struiken en bomen. Ook een bloeischema en onderhoudsschema zitten in het boekje. Naast de lijst en de tekening krijgt u een boekje met daarin alle beplanting per variëteit beschreven met een afbeelding. Zo krijgt u een goede indruk van het beplantingsplan. We bespreken het plan uiteraard samen en we kunnen hierin natuurlijk nog alles aanpassen. 

In elke tuin zijn er verrassend veel mogelijkheden.